Oppskrifter
”Tilslørte Bagstevoldepler”
50/100 gr sukker etter ønske.
½ stang vanilje
1 dl Bagstevold eplemost av Aroma epler
smakes til med kanel
Skrell og kutt eplene i chunky biter uten kjernehus. Kok de møre i kjelen sammen med resten av ingrediensene.
2 dl krem fløte
2 dl Nyr
sukker
vanilje
Pisk opp fløte og nyr, med vanilje og smak til med ønsket mengde sukker.
Eplekompott
250 gr Bagstevold Gravenstein epler (uten skal og kjerne)
75 gr sukker
1 ss honning
1 dl tørr hvitvin
Kutt halvparten av eplene i pene terninger av eple, kok ”avskjæret” sammen med hvitvin og sukker. Mos det, smak til med honning og bland inn terningene. Smakes til med eventuelt sitron saft.
Nøtteblanding
4 makadomia nøtter
4 kastanjer
2 ss salte gresskarkjerner
Nøttene vendes inn i eplesirupen, og anrettes.
Server gjerne grillet brød ved siden av.
Mandel crumble
85 gr demera sukker
100 gr smør
180 gr hvetemel
100 gr mandler hakket
Stekes i ovnen på silpatt matte på brett, 170 grader i cirka 15 minutter. Smuldres.
Bygges lagvis i glass med krem, eplekompott og crumble.
Eplesirup
4 dl eplejuice fra Bagstevold gård
1/3 vaniljestang
1 dl sukker
Kok alt sammen til 122 grader, og avkjøl.