Oppskrifter

”Tilslørte Bagstevoldepler”


50/100 gr sukker etter ønske.
½ stang vanilje
1 dl Bagstevold eplemost av Aroma epler
smakes til med kanel

Skrell og kutt eplene i chunky biter uten kjernehus. Kok de møre i kjelen sammen med resten av ingrediensene.

2 dl krem fløte
2 dl Nyr
sukker
vanilje

Pisk opp fløte og nyr, med vanilje og smak til med ønsket mengde sukker.

Eplekompott

 

250 gr Bagstevold Gravenstein epler (uten skal og kjerne)
75 gr sukker
1 ss honning
1 dl tørr hvitvin

Kutt halvparten av eplene i pene terninger av eple, kok ”avskjæret” sammen med hvitvin og sukker. Mos det, smak til med honning og bland inn terningene. Smakes til med eventuelt sitron saft.

eplesirup

Nøtteblanding


4 makadomia nøtter
4 kastanjer
2 ss salte gresskarkjerner

Nøttene vendes inn i eplesirupen, og anrettes.

Server gjerne grillet brød ved siden av.

Mandel crumble

 

85 gr demera sukker
100 gr smør
180 gr hvetemel
100 gr mandler hakket

Stekes i ovnen på silpatt matte på brett, 170 grader i cirka 15 minutter. Smuldres.

Bygges lagvis i glass med krem, eplekompott og crumble.

apple, apple compote, jar-1574331.jpg

Eplesirup

 

4 dl eplejuice fra Bagstevold gård
1/3 vaniljestang
1 dl sukker

Kok alt sammen til 122 grader, og avkjøl.

Vi leverer kvalitet

5/5
Hint av rød grapefrukt og hvite fersken i tillegg til eplearomaene. Konsentrert smak som følger duften. Søtlig førsteanslag, men flott balansert syre i eplemosten som snerper godt inn og som gir en lang delikat og litt uttørrende ettersmak. Perfekt til mat for de som ønsker et alkoholfritt alternativ.
Gjengen på KA